вівторок, 16 січня 2018 р.

Всеукраїнській Вікімарафон






З нагоди 14-річчя української Вікіпедії 27-30 січня 2018 року триватиме традиційний всеукраїнській Вікімарафон. Цей захід організовується он-лайн співтовариством Вікімедія Україна, в ході якого учасники спільно створюють, редагують або покращують статті українського сектору Вікіпедії.

До участі запрошуються всі без винятку: необхідно лише написати нову статтю на будь-яку тему. Новачки можуть знайти на сторінці Вікімарафону пояснення ключових засад енциклопедії та скористатися «Майстром написання статей». Статті мають відповідати критеріям значимості, бути нейтрально написаними на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушуватиавторського права.

Для тих, хто не може визначитися чи знайти тему для статті, у Вікіпедії укладено спеціальні списки «червоних посилань» – статей, яких поки що бракує в онлайн-енциклопедії. Для участі в акції також не обов’язково писати статтю саме в дні проведення марафону з редагування: її можна підготувати заздалегідь, а вже під час акції лише зберегти статтю у Вікіпедії.

Найактивніші учасники акції зможуть отримати невеличкі пам’ятні сувеніри від організаторів поштою або під час вікізустрічей.

28 січня 2018 року на базі креативного ІТ-простору KOWO відбудеться Вікізустріч, під час якої учасники матимуть можливість відвідати майстер-клас для новачків за основними прийомам редагування у вікі; поспілкуватися із досвідченими дописувачами енциклопедії, дізнаються більше про її функціонування, навчаться створювати і редагувати сторінки Вікіпедії.

Детальніше за покликанням https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=2604718.

Початок Вікізустрічі о 09.30 (м. Кропивницький, провулок Василівський, 10, V поверх).

Карта розташування місця проведення http://programming.kr.ua/map.html

Нагадаємо, що перша акція написання статей якомога більшою кількістю україномовних користувачів відбулася 27 квітня 2014 року, і була присвячена пам’яті Ігоря Костенка, редактора Вікіпедії, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві. Ігор Костенко одним з перших розвивав і прагнув реалізувати ідею такої акції.


Поділитися :

0 коментарі:

Дописати коментар