пʼятницю, 11 серпня 2017 р.

Золотий виступ Антона Ципка на XXIX Міжнародній олімпіаді з інформатики




З 27 по 4 серпня в Тегерані (Іран) відбулася XXIX Міжнародна олімпіада з інформатики (ІOI-2017 International Olympiad in Informatics) - щорічне міжнародне змагання з інформатики як шкільного предмета, які проводяться з 1989 року. 318 учасників представляли 84 країни світу. Після вимушеної річної перерви, пов'язаної з забороною СБУ виїзду учасників до Казані (Росія) на ІОІ-2016, збірна України голосно повернулася здобувши золоту та дві срібні медалі.

Неймовірно, що золото для України виборов представник Кіровоградщини, випускник навчально-виховного комплексу «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка – гімназія», який і в 2016 році здобув право представляти Україну. Цього року Антон показав найкращий результат у персональному заліку за останні 11 років - здобув 8 абсолютне місце, набравши 414 балів із 600 можливих. 

Своїм успіхом Антон зобов'язаний своїй наполегливості, працездатності, вмінню концентруватися та йти до мети, а також підтримці батьків й ефективній співпраці з одним з найкращих тренерів України з олімпіадного програмування Заслуженим тренером України Мельником Валентином Івановичем. Також цікаво, що востаннє золоту медаль Україні також приніс представник Кіровоградщини, випускник ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області Сергій Нагін в 2012 році.

Достойно представили Україну випускник Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради Станіслав Томаш та учень 11 класу Харківського навчально-виховного комплексу № 45 «Академічна гімназія» Харківської міської ради Ілля Коваль виборовши «срібло»; учень 10 класу Полтавської обласної спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням окремих предметів і курсів при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені А.С. Макаренка Назарій Деньга нагороджений дипломом учасника.



Висвітлення в ЗМІ:
Сюжет телеканалу "112 УКРАЇНА" https://ua.112.ua/…/ukrainski-starshoklasnyky-zavoiuvaly-zo…
Сюжет телеканалу «Україна» в новинному випуску «Сегодня» (17.24 – 20.23) https://youtu.be/QpspB0G9k_U
Інтернет-видання People IN https://people.in.ua/…/ukrayinets-viborov-zolotu-medal-na-…/
Спільнота програмістів DOU https://dou.ua/forums/topic/21383/
Інформація на офіційному сайті Інституту модернізації змісту освіти
https://imzo.gov.ua/…/ukrajinskyj-shkolyar-anton-tsypko-na…/


Офіційний сайт олімпіади: http://ioi2017.org/

Загальні результати ІОІ-2017: http://stats.ioinformatics.org/results/2017

Сторінка збірної України: stats.ioinformatics.org/results/UKR
Поділитися :

0 коментарі:

Дописати коментар