суботу, 15 липня 2017 р.

Інформаційний бюлетень «ІОІТ-2017» про змагання в 2017/2018 навчальному році


Інтернет-олімпіада з інформаційних технологій — дистанційне змагання з чотирирічною історією, яке щороку поєднує сотні учнів шкіл України довкола розв'язання цікавих нестандартних завдань підвищеної складності.
Вже другий рік поспіль змагання проводиметься у двох номінаціях: «інформаційні системи та бази даних» та «веб-технології». У кожній з номінацій Інтернет-олімпіада проводиться у кілька етапів. Перші етапи проводяться виключно заочно за допомогою мережі Інтернет та системи для проведення онлайн-змагань itolymp.

Офіційний сайт змагання: іоіт.укр.


У 2017/2018 навчальному році змагання в обох номінаціях відбуватимуться в чотири етапи: три відбіркових (заочних) та один фінальний (формат етапу буде повідомлено згодом).
Терміни проведення перших етапів змагання враховуватимуть можливість паралельної підготовки учасників до олімпіад з інформаційних технологій, а також вивчення основ веб-технологій.
Деталі реєстрації на ІОІТ-2017 буде повідомлено ближче до початку навчаного року. Слідкуйте за новинами на офіційній сторінці змагання у Фейсбуці, а також на офіційному сайті іоіт.укр. Свої питання Ви можете надсилати на адресу orgcommittee@itolymp.com.
Інформаційні системи та бази даних
У номінації «інформаційні системи та бази даних» цього року, як і зазвичай, учасники змагатимуться у своїх вміннях та навичках вирішувати задачі підвищеної складності в додатках MS Office, а саме Word, PowerPoint, Excel та PowerPoint.

Учасники фінального етапу Інтернет-олімпіади з інформаційних технологій «ІОІТ-2016» (номінація «інформаційні системи та бази даних») та зимових тренінгів на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді
І етап у цій номінації проводитиметься в заочній формі в два тури, як і минулого року. Практичний тур включатиме завдання рівня стандарту з усіх чотирьох додатків і проводитиметься з 1 вересня по 31 жовтня. В межах тестового туру (дату проведення буде повідомлено згодом) учасникам буде запропоновано тест з цікавими практичними завданнями на роботу в середовищі офісних додатків та знання загального курсу інформатики в цілому (без програмування).
Кращі учасники за результатами І етапу матимуть змогу позмагатися в створенні інформаційної системи за допомогою додатків офісного пакету з використанням зокрема графічних та спеціальних вбудованих об’єктів в межах ІІ етапу змагання.
ІІІ етап, до участі в якому допускатимуться усі учасники ІІ етапу, передбачатиме виконання завдань із основ аналізу даних. Учасникам пропонуватимуться міні-задачі, в яких із заданого масиву даних потрібно буде отримати певну узагальнену інформацію засобами будь-якого з чотирьох додатків. Приклади завдань з аналізу даних доступні за посиланням (матеріали ІОІТ-2016).
Кращі учасники за сумою балів І-ІІІ етапів будуть допущені до IV (фінального) етапу змагання, деталі якого буде оголошено згодом.
Орієнтовні терміни проведення змагання доступні за посиланням. Підготуватися до етапів змагання можна за допомогою завдань минулого року, до яких також наведено детальний розбір від авторів та файли розв’язань.
Веб-технології
Номінація «веб-технології» - новинка 2016/2017 навчального року. Тоді вперше змагання з вебу було проведено серед учнів усієї України, та ще в онлайні! Наша команда авторів запропонує школярам нові нестандартні завдання на знання HTML, CSS та JavaScript, роботу з відомими фреймворками, бібліотеками сучасними технологіями – усе це заради створення веб-сторінок та збільшення просторів Інтернету.

Переможці «ІОІТ-2016» (номінація «веб-технології») серед учнів Природничо-наукового ліцею №145
В 2017/2018 навчальному році завдання цієї номінації будуть більш варійовані за рівнем складності аби охопити та зацікавити цією галуззю якомога більшу кількість учнів України.
І етап змагання передбачатиме виконання вправ (тестів) на загальні компетенції у сфері веб-технологій (рівень знань учасника з мови розмітки HTML, мови стилів CSS та мови програмування JavaScript) та виконуватиметься учасниками в режимі реального часу впродовж 3-4 астрономічних годин.
Кращі учасники І етапу виконуватимуть практичні завдання зі створення елементів веб-сторінок підвищеної складності у ІІ етапі змагання.
У ІІІ етапі учасники, кращі за результатами двох попередніх етапів, розроблятимуть статичний веб-сайт за наданими шаблонами та за допомогою засобів, зазначених авторами завдань. Приклад завдання доступний за посиланням (матеріали ІОІТ-2016).
Кращі учасники за сумою балів І-ІІІ етапів будуть допущені до IV (фінального) етапу змагання, деталі якого буде оголошено згодом.
Орієнтовні терміни проведення змагання доступні за посиланням. Підготуватися до етапів змагання можна за допомогою завдань минулого року.
Поділитися :

0 коментарі:

Дописати коментар