понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Навчальні YouTube канали з програмування



1. Основи програмування у Python
Збірка відео-уроків з програмування мовою Python Оксани Пасічник
Повна версія дистанційного курсу - на сайті ДистОсвіта, дистанційне навчання інформатики на
http://dystosvita.mdl2.com/


2. Ocode
Ocode - російскомовний канал, створений для тих, хто ще не став гарним программістом, але пране до цього. Головна особливість - серії відео, в яких пошагово описується процесс, наприклад, створення ігр або грамотного написання сайтів. Не обходиться і без одиничних відео з детальним розбором особливостей розробки софту під тей чи інший пристрій.

3. CS50 на русском (Гарвардский курс по основам программирования)

CS50 на русском  - «Основи комп'ютерних наук і мистецтва програмування». Його вже багато років читають студентам Гарварду, а останнім часом - вихованцям Єльського університету очно, а заочно - багатомільйонної аудиторії інтернету.


4. Derek Banas
Derek Banas — канал на YouTube, що складається з простих і впорядкованих підказок по всеможливим сучасним МП і технологіям, які будуть у нагоді новачкам. Безліч відео присвячені різним веб-мовами та фреймворкам, але й знайшлося місце для таких мов, як Haskell, C# і Lisp. А ще там є кулінарні рецепти!


5. Computerphile
Computerphile — канал на YouTube, яких в доступній формі розповідає про комп'ютерну техніку і про все, що пов'язано з нею: архітектуру, системи числення, комп'ютерні мережі тощо.


6. Creativity Tuts
Creativity Tuts - навчальний канал на YouTube, повністю присвячений web-розробці. Він буде вкрай корисний будь-кому, хто хоче вивчати мови, які використовуються у веб-розробці. Також на каналі присутні відео присвяченим різним допоміжним інструментам, такі як Git.


7. LevelUpTuts
LevelUpTuts - англомовний канал, повністю складається з коротких відеоуроків, присвяченим, здебільшого, веб-розробці. Буде в нагоді я новачкам в цій сфері, так і вже досвідченим программістам, бажаючим розширити свій кругозор.


8. Numberphile
Numberphile — англомовний канал на YouTube, присвячений математиці та її парадоксам. Тут в легкій ігровій формі розповідається про властивості деяких чисел, особливості ігр, заснованих на математичних правилах, фігурах, таких як петля Мебіуса та пляшка Кляйна, про число PI та інше.


9. DevTips
DevTips - англомовний канал з активними українськими субтитрами, на якому викладуються відео на тему web-дизайну та front-end розробки. Кожне відео присвячене конкретній темі і буде дуже корисним, розробникам, бажаючим на високому рівні оволодіти безліччю корисними інструментами.

Поділитися :

0 коментарі:

Дописати коментар